• Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • +381 25 437 711

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Biznis liga Bowlingstones sezona 2016/2017.

BIZNIS LIGA  BOWLINGSTONES SEZONA  2016/2017

 • Kao igrač u timu koji se zvanično takmiči u Biznil ligi, takmičite se jednom nedeljno, ponedeljak ili četvrtak u sezoni 2016/2017
 • Svaki tim se sastoji od 4 igrača i rezervnih igrača 
 • U slučaju da jednom timu u jednoj seriji nedostaje igač i mora da nastupi sa tri igrača, na mesto četvrtog igrača se upisuje BLIND, što znači da BLIND u svakoj igri (game) donosi 146 poena, bez dodavanja hendikepa
 • U slučaju da jednom timu u jednoj seriji nedostaje  dva igrača i mora da nastupi sa dva igrača, protivnički tim automatski dobija taj meč sa 6: 0 i osvaja  2 boda, a druga dva igrača mogu da odigraju svoju igru (game) koja im se računa za prosek i hendikep
 • Takmičenje se odvija tako što svaki igrač baca po jedan game menjajući se posle svakog frame-a po pravilu per line promene staze za ekpe

BODOVI

 • Bodovanje se vrši po sistemu igrač protiv igrača, tako što igrač broj 1 igra protiv igrača broj 1 iz protivničkog tima, igrač broj dva igra protiv igrača broj 2 iz protivničkog tima, igrač broj 3 igra protiv igrača broj 3 iz protivničkog tima i igrač broj  4 igra protiv igrača broj 4 iz protivničkog tima, pobednik donosi 2 poena svom timu.
 • Po završenoj igri (game), sabere se koliko jedan tim (4  igrača) u totalu srušio kegli (pin) zajedno sa hendikepom,uporedi sa protivničkim timom i onome ko je više srušio dodeli 2 poena
 • Svaka ekipa pre početka takmičenja, prijavljuje igrače koji će tog dana učestvovati na takmičenju.Raspored igrača se odredjuje po visini hedikepa  od najmanjeg do najvećeg.
 • U slučaju da oba igrača imaju isti broj srušenih kegli (pin-a) svaki igrač dobija po 1 poen
 • U slučaju da oba tima imaju isti broj srušenih kegli (pin-a) svaki tim dobija po 1 poen
 • Jedan tim može da osvoji maksimalno 10 poena (8+2)
 • Tim koji osvoji više poena dobija 2 boda na osnovu kojih se formira tabela Biznis Lige
 • U sluaču da oba tima imaju isti broj poena (5:5) svaki tim dobija po 1 bod

HENDIKEP

Hendikep je pravilo Biznis Liga i primenjuje se u svim Svetskim Biznis Ligama a omoguđava da svi igrači imaju istu verovatnoću pobede bez obzira na njihov pojedinačni kvalitet.

 • Hendikep omogućava i lošijim ekipama da dodju do pobede i time igra postaje daleko zanimljivija
 • Hendikep predstavlja ekstra poene koje dobijaš, u odnosu na bazu tvog proseka ukupno osvojenih poena u jednoj sezoni, kada učestvuješ na takmičenjiima sa hendikepom
 • Osmu sezonu Biznis lige Bowlingstones Sombor ćemo igrati sa hendikepom (180-70%) što znači da se od 180 poena oduzme Vaš prosek poena (od poslednjih 10 games) koji ste napravili i na taj iznos se obračuna 70% a sve to do proseka od 126 poena i maksimalnim hendikepom od 54 poena.

Primer:

Prvo kolo
154 + 18 = 172 (180 -154  = 26 x 70% = 18,2) što znači da za prosek od 155 poena donosi hendikep od  18 poena

Drugo kolo
140  +  18  = 158
Hendikep se preuzima iz prvog kola
Za treće kolo se izračunava novi hendikep:
Prvi hendikep (18) + drugi hendikep (180-140 = 40 x70% = 28) = 46 što se podeli sa brojem kola : 2 = 23

Tre?e kolo
130  +  23  = 153
Znači četvrto kolo hendikep je 
18 + 23 + (180 -130=50 x70% =35) =76 : 3 = 25

No za sve takmičere je vrlo važno da se ne bave računanjem i evidencijama rezultata jer to sve za nas radi računar koji identično radi obračun hendikepa i sva ostala praćenja igre u Bowling centru Bowlingstones Sombor

Biznis liga Bowlingstones Sombor  postaje  još interesantnija u delu Play off- a. Prvih osam ekipa ulaze direktno u Play off  dok se ostalim ekipama pruža prilika da kroz razigravanje u zavisnosti od plasmana dodju u situaciju da mogu igrati Play off deo.

Sve ekipe imaju mogućnost da prijave do 10 takmičara, a po posebnom zahtevu i više ali od četiri takmičara koji nastupaju ne može biti više od dva koji su igrali aktivno ligu Bowling saveza Srbije 2015/2016.(Prvu ligu Srbije)

U slučaju da neka ekipa kasni na meč tolerisaše se maksimalno 15 min. A nakon toga, ekipa koja je kasnila gubi meč. Meč se gubi rezultatom 10:0 a pobedničkoj ekipi se upisuje dotadašnji prosek oborenih pinova u prvenstvu.

U slučaju da neka ekipa iz opravdanih razloga  ne može odigrati meč po utvrdjenoj satnici i terminu mora usaglasiti novi termin odigravanja sa bowling centrom i protivničkom ekipom najkasnije do početka sledećeg kola, molimo Vas da zbog regularnosti takmičenja ovih odlaganja i kašnjenja bude samo iz krajnje opravdanih razloga.Ekipa moze zatražiti odlaganje utakmice ukoliko ima na raspolaganju manje od tri igrača za odigravanje utakmice po unapred utvrdjenoj satnici.  Dogovor o odlaganju i ugovaranju novog termina (pre sledeceg kola) moraju da potvrde kapiteni obe zainteresovane ekipe i predstavnik bowling centra svojim potpisima na posebnom obrascu o odlaganju utakmice.

Ovim pravilima želimo unaprediti takmičarsko zabavni deo Biznis lige da svi igrači budu opušteni  i spremni na sport i zabavu a ujedno smo uskladili naše propozicije sa propozicijama Biznis Liga koje primenjuje Bowling savez Srbije i Svetska Bowling Asocijacija.

Finale (play off)  bowling  biznis lige Bowlingstones  Sombor u sezoni 2016/2017 god. Igra se tako da dve prvoplasirane ekipe ulaze direktno u polufinale biznis lige a ostalih 6 ekipa očekuje razigravanje play out dela. Play out deo razigravanju sve ekipe  po pravilu da prvoplasirane ekipe dočekuju pobednike koji medjusobno razigravaju. U slučaju da više ekipa ima isti broj bodova na 8 mestu, odlučiće broj  srušenih pinova. 

Sva razigravanja u okviru Play off dela kao i polufinalne i finalne utakmice se igraju bez hendikepa na dva kruga po principu igrač na igrača i ukupan zbir pinova.

POJEDINAČNO PRVENSTVO BIZNIS LIGE

Ekipe takmičari imaju pravo besplatne prijave jednog (najboljeg) igrača na otvroeno pojedinačno prvenstovo biznis lige, ostali igrači mogu igrati ali uz dodatnu propisanu kotizaciju, Pojedinačno prvenstvo biznisl lige Bowlingstones Sombr se održava krajem lige po principu eliminacije nakon 4 gema gde će najvoljih 8 takmičara razigravti za sa još dva dodatna gema. Ukupan pojedinačni pobednik biznis lige biće takmičar sa najviše osvojenih pinova u svih 6 krugova.

TROŠKOVNIK I BONIFIKACIJA U?ESNIKA ZA SEZONU 2016/2017

1. Kotizacija za celu ligu (oktoar – jun) iznosi 36.000,00 din. Uvećano za troškove pdv.

2. Ekipe imaju pravo prijaviti do 10 igrača.

3. Ekipe imaju jedan sat nedeljno besplatnog trenina, i dužni su prijaviti termin pri prijavi ekipe

4. Medijsko predstavljanje

Obuhvata  praćenje i izveštaj jo rezultatima svih ekipa učesnika Biznis lige Bowlingstones Sombor u Somobrskim novinama, lokalnim televizijama i na sajtu www. bowlingstones.rs   i  Facebook stanicama 

5. Troškove nagrada (pehari medalje, diplome nagrade sponzora itd) snosi Bowlingstones Sombor

6. Tačan broj kola (nastupa) raspored može se odrediti tek po isteku roka za prijavu. Rok za prijavu učesnika je četvrtak .10.2016 god. A početak lige je ponedeljak, 10.2016. god. 

Do datuma prijave ekipe su dužne dostaviti izjavu (datu u prilogu) da se žele takmičiti u biznisl Ligi Bowlingstones Sombor spisak igrača i ime kapitena ekipe. Od dana prijave ekipe mogu rezervisati termine i početi sa treninzima. Molili bi da prijavu popunite u potpunosti kako bi za sve igrače biznis lige Bowlingstones  Sombor mogli  kao pridružene članove bowling kluba  Bowlinstones Sombor  omogućiti razne  pogodnosti  u okviru ponude  Bowling centra. 

Plaćanje obaveza za učešće u Biznis Ligi bowlinstones Sombor možete  uraditi na račun d.o.o. Bowlingstones Sombor br 355-1130790-42 kod Vojvodjanske banke Filijala Sombor.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 025 437-711  I 

mob. 069 4377 112 Bowlingstones  Sombor, Apatinski put 1 

Očekujemo VAS u novoj bowling sezoni Bowling Biznis Liga Bowlingstones Sombor 2016/2017

Team building

 
Da li ste razmišljali o druženju sa kolegama na nekom drugom osim prostorija vaše firme? Trebalo bi!

Pivnica / Longe bar

 
Bowling Stones pivnica radi svakim danom i nudi vam više vrsta domaćeg i stranog piva, kao i bogat izbor hrane.

Dešavanja

 
U Bowling Stones-u organizujemo i extra dešavanja. Pratite nas i saznajte na vreme sve o budućim dešavanjima.

Kontakt info

Bowling Stones

Apatinski put 1, Sombor

tel: +381 25 437 711

e-mail: office@bowlingstones.rs

web: www.bowlingstones.rs