Radni dani: 10-24h | Vikend: 10-02h

Pravila

{gallery rows=2 cols=3 maxcount=6 preview_width=400}pravila{/gallery}

CILJ I PRAVILA BOWLINGA

Da biste u potpunosti mogli da uživate u čarima bowlinga, morate znati i neka osnovna pravila ove zanimljive igre; svakako ona su vrlo jednostavna. Osnovni cilj bowling igre je da bacite ili zakotrljate kuglu po bowling stazi i tom prilikom oborite svih deset čunjeva, koji se nalaze razmešteni na drugom kraju staze. Jedna igra se sastoji od deset fremova (okvira) gde u prvih devet okvira igrač baca kuglu dva puta kako bi oborio svih deset čunjeva; a u poslednjem, desetom fremu, u slučaju da igrač iz dva puta obori svih deset čunjeva, on ima i dodatni - nagradni pokušaj. Pobednik je onaj igra? koji obori veći broj čunjeva. Brojanje poena je pomalo specifično, ali motiviše igrače na što bolje pokušaje.

Za početnike

SAVETI  KAKO  POBEDITI  U BOWLING IGRI

Bowling kugle su napravljene od veštačke mase (uretana ili plastike). Sve su istih dimenzija (21,6 cm u prečniku), ali su zato različitih težina i boja. Postoje tzv. dečije, ženske i muške kugle.  Kugle su i različitih težina (od 2,7 kg do 7,26 kg), tako da Vi možete izabrati onu čije rupe odgovaraju obliku Vaših prstiju, odnosno Vašoj telesnoj snazi. 

Kegle su od drveta, presvučene plastikom, njihova visina je 38,1 cm,

Oprema

Bowling kugle su napravljene od veštačke mase (uretana ili plastike). Sve su istih dimenzija (21,6 cm u prečniku), ali su zato različitih težina i boja, odnosno postoje tzv. dečije, ženske i muške kugle.

Kugle su i različitih težina (od 2,7 kg do 7,26 kg), tako da Vi možete izabrati onu čije rupe odgovaraju obliku Vaših prstiju, odnosno Vašoj telesnoj snazi.

Kegle od drveta presvučene su plasikom, njihova visina je 38,1 cm, a težina im je 1,59 kg.

Bacanje kugle

1. Priprema za bacanje

Pravilan početni položaj je četiri i po koraka od linije prestupa – foul line. Postavite se iza crte prestupa i odredite pravilnu razdaljinu za početni položaj. Budite opušteni, noge su elastične, težina tela je na levoj nozi (odnosno na desnoj za levoruke). Kuglu držite u dlanu ruke za izbacivanje (u zavisnosti od toga da li ste desnoruki ili levoruki) i poduprite je drugom rukom, držite je lagodno i opušteno, na boku, otprilike u sredini Vašeg tela. Neka ruka kojom podupirete ruku sa kuglom nosi većinu težine kugle. Pogled usmerite u ciljnu tačku na stazi. Pripremite Vaše telo na prvi korak, koji izvodite bez napora i žurbe.

Bowling pravila igre

Isto kao isvaki drugi sport i bowling ima svoja pravila igre i opreme, kojih se moraju pridržavati i igrači Biznis lige. Muškarci po mogućnosti jednoobrazne timske majice i dugačke pantalone, a dame takodje jednoobrazne timske majice i pantalone ili bowling suknje a svi specijalne BOWLING PATIKE

Sva pravila  i ponašanje u igri su   preuzeta iz sportskog pravilnika Bowling Saveza Srbije odnosno Svetske Bowling Asocijacije

Najvažnija pravila koja utiču na direktnu igru i kojih se moraju pridržavati  

Poslednje vesti

Budite u toku sa dešavanjima u Bowlingstones
Šta je sve novo u ponudi Bowlingstonesa?

Šta je sve novo u ponudi Bowlingstonesa?

U kuglani Bowlingstones zabava nikada nije bila bolja! Pored četiri staze za kuglanje, sada vam...

Bowling Biznis Liga u Somboru - sezona 2023/2024

Bowling Biznis Liga u Somboru - sezona 2023/2024

Bowling Biznis Liga u kuglani Bowlingstones u Somboru već je postala tradicija i omiljeni događaj...

Rođendani u Bowlingstonesu!

Rođendani u Bowlingstonesu!

PONUDA SA KUGLANJEM • Elektronska pozivnica• Raspoložive sve 4 staze za kuglanje• Stoni fudbal•...